Történelmi felfedező út Dél-Erdélyben

Egyházközségünk Dél-Erdélyt felfedező kirándulásra hív minden érdeklődőt 2016. október 7-8. között.
Úticéljaink: Vajdahunyad vára, Déva vára és Temesvár.
Egyúttal részt veszünk a Kolozsvári Egyházmegye éves közgyűlésén és a Temesvári EvangélikusTemplom felújított külsőjéért tartott hálaadó istentiszteleten.
Részvételi szándékukat jelezzék szeptember 25-ig a lelkészi hivatalban, a parohluth@yahoo.com e-mail címen vagy a 0264/592788 telefon számon.
Kele_160913

Vakációs bibliahét

Augusztus 29. és szeptember 1. között szeretettel várunk minden vallásórás gyereket, hogy közösen ismerkedjünk meg bibliai történetekkel, énekeljünk együtt, játszodjunk, barkácsoljunk.

Minden nap 9 és 16 óra között zajlik a foglalkozás.

A nap első felében helyet kap a bibliai történettel való ismerkedés, játék, ének. Dél körül közösen uzsonnázunk, majd délután kézműveskedünk.
Kérjük támogassák a négynapos gyerekfoglalkozást gyümölccsel, süteménnyel.
Program:
 
9:00 – érkezés, gyülekezés a templomban, bevezető játékok
10:00 – énektanulás, bibliai történet
10:45 – tízórai (gyümölcs)
11:00 – ismétlés, játék
12:00 – uzsonna
13:00- 16:50 – kézműves foglalkozás
16:00 – közös ima a szülőkkel a templomban, áldás és távozás
Kele_160823-2

Az életstílus betegségei – beszámoló

Tegnap délután a Petrőczy Kata Szidónia Evangélikus Nőszövetség szervezésében a Család, Nevelés és Egészség Egyesület munkatársai bemutatót tartottak arról a kolozsvári érdeklődőknek, hogy az életvitelünk, táplálkozásunk milyen mértékben befolyásolják egészségi állapotunkat. Beszélgettek arról, hogy a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres mozgás milyen nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a modern kor betegségeit, a túlsúlyt, cukorbetegséget, szív és érrendszeri betegségeket depressziót elkerüljük, megelőzzük. A bemutató után az egyesület munkatársai vérnyomást és testzsírszázalékot mértek.
Keresztyénekként valljuk, hogy az élet, az életünk Isten ajándéka. Ezért felelősségteljesen kell vele bánnunk. Ennek a felelősségvállalásnak egyik módja, hogy vigyázunk egészségünkre.

A Migráció egyházi és biztonságpolitikai szempontból

A Migráció egyházi és biztonságpolitikai szempontból témát járta körül május 10-én a Járosi Andor Keresztyén Kulturális Műhely keretében dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára és Nógrádi György biztonságpolitikai szakember. Köszönjük mindenkinek a részvételt.