Az életstílus betegségei – beszámoló

Tegnap délután a Petrőczy Kata Szidónia Evangélikus Nőszövetség szervezésében a Család, Nevelés és Egészség Egyesület munkatársai bemutatót tartottak arról a kolozsvári érdeklődőknek, hogy az életvitelünk, táplálkozásunk milyen mértékben befolyásolják egészségi állapotunkat. Beszélgettek arról, hogy a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres mozgás milyen nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a modern kor betegségeit, a túlsúlyt, cukorbetegséget, szív és érrendszeri betegségeket depressziót elkerüljük, megelőzzük. A bemutató után az egyesület munkatársai vérnyomást és testzsírszázalékot mértek.
Keresztyénekként valljuk, hogy az élet, az életünk Isten ajándéka. Ezért felelősségteljesen kell vele bánnunk. Ennek a felelősségvállalásnak egyik módja, hogy vigyázunk egészségünkre.

A Migráció egyházi és biztonságpolitikai szempontból

A Migráció egyházi és biztonságpolitikai szempontból témát járta körül május 10-én a Járosi Andor Keresztyén Kulturális Műhely keretében dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára és Nógrádi György biztonságpolitikai szakember. Köszönjük mindenkinek a részvételt.

Nógrádi Kiss Magdolna festménykiállítás

Május 9-én a Reményik Sándor Galériában nyitottuk meg Nógrádi Kiss Magdolna festménykiállítását. Közreműködtek Zakariás Ágota művészettörténész és Oláh Orsolya fuvolista. A festmények megtekinthetők május 31-ig, minden hétköznap 10-18 óra között. Bejárat a Bagoly könyvesbolton keresztül.