Tanévzáró gyülekezeti nap

Június 18-án tanévzáró gyülekezeti napot tartottunk. A felnőttek a templomban hallgatták Isten igéjét, a gyerekek pedig külön gyerkistentiszteleten ismerkedtek meg a Lélek gyümölcseivel és készítettek a szülőknek és nagyszülőknek Lélek gyümölcs salátát. 
Az istentisztelet után a gyerek a gyülekezeti teremben várták a nagyokat megterített asztallal és két énekkel.
Köszönjük az együttlétet. 
Érleljen bennünk az Úr sok-sok lelki gyümölcsöt az előttünk álló nyáron.
A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Galata 5, 22-23)

Gyülekezeti kirándulás – Az erdélyi reformáció városainak felkeresése

A kolozsváriak lelkes kis csapat részt vett a Tatrangon tartott Jubileumi közgyűlésen. Az arra és visszafele vezető úton is sok élménnyel gazdagodtunk. Meglátogattuk Kőhalom várát, Barcarozsnyó várát, Szászhermány erődített templomát és Segesvárt.
A kirándulás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Reformációi Emlékbizottság támogatásával valósult meg.

Ökumenikus egyetemi estek – beszámoló

A március 20-i Van egy ház – Ökumenikus Egyetemi Estek rendezvénysorozat második állomásának házigazdája az evangélikus CAL ifjúsági csoport volt. Az igei felvezetőben Kerékgyártó Imola, evangélikus lelkipásztor Mária és Márta történetével szemléltette azt, hogy mennyire időszűkében vagyunk, sokszor úgy érezzük: jó lenne, ha nem csak 24 órából állna egy nap. Gyakran Márták vagyunk, a napi tennivalók lefoglalnak és nem jut időnk arra, hogy Máriák legyünk, arra, hogy Jézussal, Istennel legyünk.
Az igei felvezetőt interaktív csoportfoglalkozás, majd imaséta követte.
A több, mint 30 résztvevő visszajelzéséből is, úgy érezzük, hogy egy áldásos alkalomban volt részünk.